PROJECT

Stadsdistibutie nieuwe stijl Pijnacker

Lokaal bezorgdienst-initiatief om het centrum te doen opleven.

Een collectief on- en offline-initiatief op het gebied van distributie van lokale ondernemers, die de krachten gebundeld hebben en die gezamenlijk dezelfde toegevoegde waarde hebben als de grote bezorgdiensten. Dat is waar we onder meer aan werken in winkelgebied Pijnacker Centrum.

Dit lokale bezorgdienst-initiatief, dat DZP heeft omgedoopt tot Loyaal Lokaal, richt zich op het primaire verzorgingsgebied van de ondernemers. Met het initiatief streven de winkeliers er samen met DZP, gemeente en vastgoedeigenaren van Pijnacker-Centrum naar om de bewoners aan zich te binden, het centrum levendig te houden en de logistieke bewegingen te minimaliseren. Loyaal Lokaal biedt de drukbezette consument de mogelijkheid om op een zo aangenaam mogelijke manier de lokale economie en ondernemer te steunen en zo het centrum levendig, duurzaam en aangenaam te houden.

Door de intensieve manier van samenwerking zorgt het initiatief direct ook voor veel minder logistieke bewegingen dan bij overige initiatieven. Niet in de minste plaats omdat de bezorging van meerdere winkels wordt gebundeld in één levering. Daarnaast wordt ook onderzocht of ‘groene’ mogelijkheden als bezorging per elektrische bakfiets of andere emissieloze stadsdistributie haalbaar is. Het initiatief heeft daarmee niet alleen een duurzaamheidsdoelstelling, maar speelt ook meteen in op een duidelijk leefbaarheids- en economisch vraagstuk van levendige winkelcentra. En dat is ook InRetail niet onopgemerkt gebleven. Zij hebben het initiatief nu omarmd voor de Retaildeal en volgen het op de voet.

thema

contactpersoon

MEER DZP PROJECTEN

DZP PROJECT NIEUWS

WE WERKEN SAMEN MET