Dorien Bosselaar

Verbindende vertaler

Sinds begin van 2019 versterk ik het team van DZP. Met als doel om DZP in het midden van het land een mooie stevige basis te geven, heb ik inmiddels veel mensen gesproken en moeten uitleggen wat we allemaal zoal doen. Nou, dat valt niet in één zin samen te vatten. Of toch wel: wij zijn verbinders en vertalers. De taal van de overheid versus de taal van de ondernemer. En hoe we die partijen tot elkaar brengen. Maar dan wel op het ruimtelijke economische vlak, met een aantal specialismes die we in huis hebben dankzij de diversiteit aan achtergronden die ons team rijk is.

Zelf ben ik sociaal geograaf en heb 17 jaar ‘in het vastgoed’ mogen werken. Vooral winkelcentra en binnensteden hadden daarbij mijn voorliefde, een stukje stad beter maken, met reuring, verblijfskwaliteit en een diversiteit aan functies. Superleuk om te doen, maar ik heb ook geleerd dat geduld een schone zaak is en je kleine overwinningen zeker moet vieren!

Tussen onze gebouwde omgeving bevindt zich de openbare ruimte, de verbinder van alle gebouwen, de plek die we gebruiken om ons voort te bewegen of juist niet, die in belangrijke mate bepaalt of we ons ergens prettig voelen, die de leefbaarheid beïnvloed. Ik kreeg ruim 5 jaar geleden de kans om hiermee aan de slag te gaan en me te verdiepen in de wereld van zwerfafval en beheer en inrichting van de openbare ruimte. Aspecten als onbewuste gedragsbeïnvloeding, de invloed van de openbare ruimte op het gedrag van mensen, recycling, circulaire economie en ‘afval is grondstof’ kwamen hier allemaal bij kijken.

Door het brede werkveld van DZP kan ik mijn kennis en ervaring inzetten en combineren. Of het nou gaat om een ontwikkelaar die en afvalplan nodig heeft, met oog voor de markt de rol van beleidsadviseur economische zaken vervullen of als projectleider een zwerfafvalplan uitwerken en uitvoeren. Ik kan de wereld van het vastgoed en de wereld van de openbare ruimte bij elkaar brengen. Daarin ben ik de verbinder. En de vertaler.

Naast dit brede scala aan projecten mag ik een bijdrage leveren aan de organisatie als MT-lid. Meedenken over de organisatie, koers uitzetten, mensen motiveren en begeleiden, ze zien groeien en zich ontwikkelen, ontzettend leuk om te doen. En dan een team bouwen, DZP in het midden van het land op de kaart zetten, met alle vrijheid en vertrouwen die ik daarbij krijg. Bij DZP zit ik echt op mijn plek!

CONTACT