Hinde Schmidt

Praktische creatieveling

Sinds begin 2020 werk ik bij DZP, een match die goed past bij de weg die ik tot nu toe heb afgelegd. Van jongs af aan wilde ik ‘iets creatiefs’ gaan doen, maar eenmaal verdiept in kunstacademies kwam ik erachter dat ik het liefst creatief ben met een praktisch doel voor ogen. Zoals in het oplossen van vraagstukken, inspelend op ontwikkelingen en behoeftes van anderen. 

Bij de opleiding Business Innovation vond ik die combinatie tussen onderzoek, creativiteit en praktijk. Aan de hand van allerlei verschillende projecten heb ik geleerd om innovatieprocessen vorm te geven en te ondersteunen. Bij de start van een project kijk ik eerst naar de probleemdefinitie, ik haal aannames onderuit en stel de vraag achter de vraag. Vervolgens laat ik mijn kritische blik varen om op zoek te gaan naar oplossingen. Geen idee is mij te gek, en ik haal ook graag in anderen de creativiteit naar boven.

Geboren en getogen in Amsterdam heb ik altijd al een voorliefde gehad voor de stad; hoe die bruist, maar ook hoe de stad ontwikkelt. Toen ik erachter kwam dat ik mijn toekomstige werk kon combineren met deze voorliefde ben ik mijn opleiding gaan toespitsen op stedelijke ontwikkeling. Zo ben ik een Minor Urban Studies gaan doen aan de UvA, heb ik kennis mogen maken met de conceptuele kant van vastgoed ontwikkeling en ben ik afgestudeerd bij Gemeente Amsterdam op burgerparticipatie.  

Naast mijn studie heb ik altijd met plezier in restaurants gewerkt. Het horecaleven heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat hard werken is, dat ik verbinding kan vinden met allerlei mensen en dat ik met zelfvertrouwen presenteer. Nu onderhoud ik mijn liefde voor eten en hospitality door nieuwe restaurants uit te proberen en zelf te koken. Ik spendeer veel tijd met mijn vrienden, we gaan samen dansen, eten of naar de sportschool. Maar het belangrijkste voor mij is dat we dan van alles bespreken.

Van de creatieve kant van vastgoed tot het gemeentelijke leven, ik heb er in korte tijd van mogen proeven. Nu, bij DZP, leer ik de praktijk beter kennen en hoop ik met mijn manier van werken echt bij te dragen. 

CONTACT