HA_john_stuijlaard-3

CONTACT


specialisme

John Struijlaard

Geboren Zeeuw maar inmiddels een Rotterdammer in hart en nieren. Ik ben 71 jaar jong met een DNA van 53. Ik hou van werken, van proactief bezig zijn en plezier hebben. Sinds het begin van 2020 werk ik bij DZP als senior adviseur. Waarom ik nog werk? Ik vind het leuk om mijn opgedane kennis door te geven aan anderen en thuis zitten is niks voor mij.

Na mijn studie heb ik in de Scheepvaartindustrie gewerkt en vervolgens diverse directie- en managementfuncties voor Amerikaanse en Franse multinationals bekleed. Ook de politiek is geen onbekend terrein voor mij. Ik heb ruime ervaringen opgedaan op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. Begonnen als bestuursvoorzitter van het Dagelijks Bestuur en van de Raad van het Stadscentrum van de Gemeente Rotterdam. Ook was ik actief als landelijk voorzitter van de politieke partij 50PLUS en acht jaar Statenlid in Zuid-Holland.

Daarnaast heb ik verschillende “denktanks” opgezet onder meer op het gebied van verkeer en milieu, duurzame ontwikkeling, circulaire economie, wonen, ruimte en leefomgeving.

En als ik niet werk hou ik mij graag bezig met zeilen, het volgen van ontwikkelingen in de ruimtevaart (NASA en ESA), autosport Formule 1, zwemmen, tennissen, lezen, koken en golfen.