fonds

Ondernemersfonds

Het ondernemersfonds is een middel om collectieve initiatieven en investeringen te financieren. Denk aan camerabeveiliging, gebiedspromotie, feestverlichting of parkmanagement. Een ondernemersfonds is een fonds gevuld door alle bedrijven, met als doel collectieve voorzieningen ook daadwerkelijk collectief te financieren. Hiermee wordt voorkomen dat maar een deel van de bedrijven betaalt voor investeringen die ten goede komen aan alle bedrijven zoals nu vaak het geval is in winkelstraten en op bedrijventerreinen.

Een fonds kan alleen met hulp van de gemeente worden opgericht en vraagt daarom van lokale bedrijven, verenigingen en overheden samenwerking op gebiedsniveau. Het fonds bevordert de samenwerking en relaties tussen lokale ondernemers, het verhoogt de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid met het gebied en versterkt de (economische) structuur. Denkt u als gemeente na over het opzetten van een ondernemersfonds, neem dan contact met De Zakenpartner op.

[quote text_size=”medium” author=”Marlies Mulder” link=”http://www.dezakenpartner.nl/zakenpartners/marlies-mulder/”]

Het ondernemersfonds zorgt ervoor dat de gemeenschappelijke wensen ook daadwerkelijk gefinancierd kunnen worden. Ondernemers sturen daarmee gerichte investeringen in de bedrijfsomgeving. Dat is niet alleen een verbetering van het gebied, maar het verhoogt ook de betrokkenheid van de ondernemers bij de omgeving van hun bedrijf.

[/quote]