DZP_paul-12.web

CONTACT


specialisme

Paul Bontje

Zolang ik het mij bewust kan herinneren, ben ik geïnteresseerd in stedelijke ontwikkeling. Op de middelbare school maakte ik kennis met verwante onderwerpen. Deze interesse kreeg een logisch vervolg toen ik Sociale geografie & planologie ging studeren aan de Universiteit van Utrecht. Om er vervolgens nog een master Economische Geografie aan vast te plakken.

Hier heb ik geleerd over ruimtelijke processen op lokaal, regionaal, nationaal en supranationaal niveau. Ik verdiepte mij onder andere in de locatiekeuzes van bedrijven en winkels, en andere binnenstedelijke processen. Maar ook in het veranderen van wijksamenstellingen en de invloed van interne en externe factoren op binnensteden en wijken. Hoe meer ik leerde, des te interessanter vond ik het.

Ik ben op 22 februari 2021 gestart bij DZP. Hier hoop ik mijn kennis over de relatie tussen mens en ruimte nog verder te vergroten, mijn netwerk te verbreden en, niet onbelangrijk, te groeien als persoon. In ieder geval met mijn analytisch- en probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en secure werkwijze iets bij te dragen aan het bedrijf en, bovenal, betere gebieden in Nederland!

Uiteraard draait het leven niet alleen om werk. Mijn vrijetijdsinvulling is divers. Ik ben gek op voetbal. Of het nu gaat om zelf spelen, kijken op TV, een wedstrijd bijwonen in het stadion, of spelletjes over voetbal; ik vind het allemaal even mooi. Verder houd ik ervan om films en series te kijken. Ook ben ik, net als mijn mede-DZP’ers, gek op eten. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te proberen en hiervan te genieten met familie en vrienden. Bij voorkeur in de zon op het terras. Tot slot ben ik gek op taal. Zowel het leren van nieuwe talen, als het op zoek gaan naar etymologische verklaringen en verschillen vind ik super.

Oh, en mijn favoriete vakantie is de wintersport: als je het mij vraagt, kan niets tippen aan het door de zon van een besneeuwde berg skiën, om vervolgens in een alm tot rust te komen.

Als iemand mij vraagt naar een bepalend moment in mijn leven, vertel ik altijd het volgende verhaal: ‘Toen ik 15 was, kreeg ik van mijn vader, die Engels heeft gestudeerd en mijn voorliefde voor taal heeft aangewakkerd, het volgende citaat van William Shakespeare (uit Hamlet) onder ogen: “To thine own self be true, and it must follow, as the night the day, thou cannot be false to any other man.” Deze woorden raakten en inspireerden mij.

Sinds dat moment, heb ik geprobeerd hiernaar te leven. Het heeft gezorgd voor meer rust, minder onzekerheid en het feit dat ik mijzelf met een lach aan kan kijken in de spiegel. Het betekent ook, dat ik trots ben op de kwaliteiten die mij, mij maken: ik ben leergierig, secuur, resultaatgericht, bescheiden, rustig, niet snel onder de indruk, loyaal en bovenal positief.