2024 Bob Maas DZP

CONTACT


specialisme

Bob Maas

We leven in een tijd van grote veranderingen. We moeten werken aan nieuwe economische modellen en ons voorbereiden op de grote geopolitieke- en klimaatveranderingen.

Vanaf mijn tienerjaren zet ik mij al in voor de maatschappij en ben ik buitengewoon geïnteresseerd in de steden, dorpen en gemeenschappen. De geschiedenis ervan & de doorontwikkeling, het boeit mij. 

Als ik dan naar de uitdagingen van deze tijd kijk, is het essentieel om oog te houden voor de mens en de menselijke maat in de leefomgeving. De leefomgeving van bewoners en zeker ook die van de ondernemers. Zorgen dat zij al deze veranderingen en uitdagingen kunnen bijbenen, kunnen meemaken. Zorgen dat zij de positieve kant ervan inzien.


Ik ben er om bewoners, ondernemers, gemeentelijke organisaties, (nuts)bedrijven, bestuurders en andere belanghebbenden te helpen naar elkaars perspectieven, belangen en zorgen te kijken. Om zo te werken aan gezamenlijke en gedragen oplossingen voor die uitdagingen. De grote, maar ook de kleine.  

Als geboren en getogen Amsterdammer vind ik het juist fantastisch om te werken bij een echt Rotterdams bedrijf. De openheid, directheid en mentaliteit van aanpakken sluiten goed aan bij mijn Amsterdamse karaktertrekken. Het vrijdenken, de tegendraadsheid, het ondernemerschap en creativiteit. Eigenlijk lijken beide “steden” stiekem best wel op elkaar.    

Mijn grote kracht: mensen bij elkaar brengen. Ik kan inspireren, een veilig gelijkwaardig speelveld tussen actoren creëren en helder communiceren. Verder spreek ik vele talen; die van de CEO, bestuurder of wethouder, die van de beleidsmedewerker, die van de IT-er en die van de uitvoerder (m/v/x) op straat of die van de bewoner in de wijk en natuurlijk die van de ondernemer.

Met mijn ruime kennis & kunde ben ik veelzijdig inzetbaar. Ervaring heb ik, hands-on en theoretisch, op de belangrijke thema’s zoals duurzaamheid, energietransitie, netwerkcongestie, watermanagement, IT en erfgoed. De politiek, bestuur en samenleving weet ik aardig te doorgronden. Dat is handig! Hierdoor weet ik complexe zaken, keuzes en consequenties snel zichtbaar te maken en om te zetten in begrijpelijke taal. Zo help ik bestuurders tot goede besluiten te komen.

In mijn vrije tijd fiets, skate, schaats en zing ik graag. Ook vertel ik graag mooie verhalen over mijn stad 😊 

Wil je meer weten over mij of mijn kennis & kunde? Bel of mail mij. De energietransitie of het oplossen van de netcongestie, ik praat je bij. En weet je er zelf ook al veel van, kom dan bij ons. Toppers om het team te versterken, zijn altijd welkom. Gezellig!

Groet! Bob