dennis

CONTACT


specialisme

Dennis Houkes

Na het voortgezet onderwijs ging ik naar Defensie en diende voor de NAVO in onder andere voormalig Joegoslavië. Eenmaal terug in de burgermaatschappij heb ik de meest uiteenlopende banen gehad. Ik werkte als project-, sales- en verandermanager, maar ook als commercieel directeur en stond regelmatig met mijn voeten in de klei om de essentie van zaken en processen te leren begrijpen. Als strategisch consultant werd ik zowel door bedrijven als overheden ingehuurd en met succes. Ik heb mooie dingen kunnen doen en die kennis en ervaring neem ik mee naar nieuwe opdrachten.

Ik ben een bruggenbouwer, kritisch en recht door zee en met een gezonde dosis humor. Ik ben loyaal en denk graag in kansen, maar blijf wel realistisch.

Mijn achtergrond bij defensie en de jaren Kyokushin Karate (full contact vecht- en verdedigingsport) hebben mij gevormd. Discipline en mentale hardheid zijn er ingestampt en zorgen voor rust en overzicht in alle situaties. Niet iedereen kan daarop terugvallen tijdens uitdagende tijden en dat heeft vaak het verschil gemaakt. Als veteraan zijn Majoor Dick Winters’s ‘principes voor succes’ en de speach van oud-admiraal William McRaven, vanzelfsprekende uitgangspunten. Herkenbaar, gebaseerd op de werkelijkheid zoals ook ik die ken en bewezen effectief in iedere situatie. Ik zou iedereen willen adviseren, ongeacht je functie of taak in dit leven, hier eens naar te kijken en toe te passen per vandaag.

In mijn vrije tijd beoefen ik verschillende vechtsporten en doe ik aan CrossFit. Fysieke conditie is voor mij de basis voor mentale hardheid.