2024 Elisabeth Zweers DZP

CONTACT


specialisme

Elisabeth Zweers

Hallo, ik ben Elisabeth, Sociaal Geograaf!

“Een Sociaal Geograaf houdt zich bezig met de ruimtelijke inrichting van een bepaald gebied. Alles wat met de ruimte om ons heen te maken heeft, kan onderzocht worden. Van ongelijkheid tot duurzaamheid en globalisering. Dat onderzoek doet een Sociaal Geograaf. Die stelt de vragen: “Waar?” en “Waarom daar?”.

Samen met en voor mensen, dat motiveert mij! Bij Goed voor Goed, een kringloopwinkel, werkte ik in een soort snoepwinkel voor geografen. Hier kwam ik in contact met alle pluimages, alle soorten en maten mensen die in onze samenleving rondstappen.

Na jaren winkelen en observeren ben ik overgestapt naar DZP. Een top keuze. De mindset van denken en doen. Heerlijk! Probleem tackelend voor grote en kleine maatschappelijke vraagstukken, samen met alle actoren binnen een gebied, dat is waar mijn hart ligt. Dat doe ik bij DZP.

Zo werk ik als straatmanager van twee BIZ-en in Amsterdam. Ik behartig de belangen van de ondernemers op de Burgwallen en in de Warmoesstraat. We zijn flink op weg om deze gebieden weer in een positief daglicht te zetten. De wereld te laten zien hoe leuk en creatief het er is. Daar sta ik elke ochtend blij voor op!

Te gek is het om samen te werken met alle gepassioneerde mensen die van hun stad houden en de rijke historie als kans zien voor de toekomst. Geweldig om ondernemers, bewoners, leveranciers, beleidsmakers te verbinden en gezamenlijk dit gebied in oud-Amsterdam te laten opbloeien.    

Wanneer ik niet door Amsterdam wandel, dan schilder ik graag, lees ik of verken ik te paard de Utrechtse Heuvelrug. Natuur en vergroening van stedelijke gebieden zijn ook twee van mijn passies. Een groot deel van mijn vrije tijd besteed ik hieraan. Zo loopt werk en privé prima door elkaar heen.

Ook eens sparren over sociale geografie, natuur en vergroening van stedelijke gebieden? Bel maar.