Loyaal lokaal

Collectieve lokaliteit aanbieden als toegevoegde waarde binnen de online dienstverlening.

De huidige markt verandert, de verschuiving van aankopen in de fysieke winkel richting online nemen toe. In veel dorps- en stadscentra hebben winkeliers het moeilijk en realiseren ze zich dat het in de huidige markt belangrijk is niet alleen te focussen op de fysieke winkels, maar ook op online kanaal. Voor een kleine winkelier is dit echter niet eenvoudig. Kennis, financiering, automatisering en logistieke mogelijkheden ontbreken. 

Door een online platform van lokale helden (ondernemers) te creëren, bieden we toegevoegde waarde aan de bezoekers van een centrum. Onder de noemer Loyaal Lokaal gaan we een online platform ontwikkelen dat beschikbaar is via internet of smartphone. Zo kunnen we inwoners en ondernemers op een leuke manier bij elkaar te brengen en winkelen in ‘je eigen’ stad stimuleren. Winkeliers kunnen de krachten bundelen en het kanaal zowel off- als online invullen om het centrum samen toekomstbestendig te maken. Zij doen dit door op bepaalde producten korting te geven door middel van een spaarsysteem. Doordat meerdere winkeliers meedoen, sparen klanten bij de een, maar ontvangen ze ook korting bij een andere deelnemende winkelier. dit bevordert het combinatiebezoek.

Wanneer je als consument ‘lid’ wordt van dit platform, draag je niet alleen bij aan het behoud van de kleine ondernemer in het straatbeeld, je kiest voor de kwaliteit, het vakmanschap, de persoonlijke service en de expertise die daarmee gepaard gaan. Daarnaast biedt het lidmaatschap een tal van mogelijkheden. De consument kan voor korting sparen en lokale verenigingen en goede doelen kunnen hier tevens op aanhaken. Kortom genoeg commerciële mogelijkheden betreft omnichannel, distributie, betrokkenheid en loyaliteit.  En last but not least: je zorgt ervoor dat je een levendig centrum in stand houdt met een gezonde mix van lokale ondernemers en GWB’s (grootwinkelbedrijven).

Een offline versie van Loyaal Lokaal biedt een schap met producten van lokale helden in de verschillende winkels aan. Denk hierbij aan een leegstaand pand, waarbij de producten periodiek verwisseld worden en waar men eventueel online bestellingen zelf kan ophalen of retourneren.