Dorpscentrum Hoek van Holland gaat voor een BIZ!


Door Danny Houtman

Hoek van Holland Strand heeft in de afgelopen 15 jaar een ware metamorfose ondergaan. Het Rotterdamse kustgebied mag zich ondertussen een serieuze badplaats noemen met hippe strandtenten, een vakantiepark en vele watersport mogelijkheden. De toeristische badplaats van Rotterdam trekt inmiddels miljoenen bezoekers per jaar en moet de komende jaren, mede vanwege de komst van de metro tot aan het strand, gaan uitgroeien tot een echte vierseizoenen-badplaats.


Met al deze ontwikkelingen in het achterhoofd kan het dorpscentrum van Hoek van Holland niet achterblijven. Inwoners en ondernemers willen al langer dat het centrum aantrekkelijker wordt. Door de verouderde inrichting van de openbare ruimte, de kwaliteit van sommige gebouwen en de aanwezigheid van veel verkeer is het op dit moment minder attractief dan het zou moeten zijn.

Goede onderlinge samenwerking is daarom de komende jaren essentieel voor de Hoekse winkeliers. Een BIZ is hiervoor hét instrument. Een groot gedeelte van de ondernemers uit de dorpskern in Hoek van Holland heeft zich eind 2019 achter de plannen van de ondernemersvereniging geschaard voor de realisatie van een BedrijvenInvesteringsZone.

Door de gemeente Rotterdam ben ik onlangs aangesteld als BIZ-kwartiermaker voor dit mooie stukje van Rotterdam. Wij gaan er met z’n allen alles aan doen om dit tot een succes te maken!

Wordt vervolgd.