Ik heb drie kinderen: Elisabeth, Gijs en DZP

door Marlies Mulder


Bijna twintig jaar geleden was ik zwanger van mijn oudste en een heel eind op weg met het businessplan van De Zakenpartner. Beiden leverden de afgelopen jaren hoge pieken en de bijbehorende dalen op. Soms lijkt een bedrijf dat je zelf opricht ook wel een kind. Je kan er ongelofelijk veel blij van worden, je beleeft plezier aan het groter groeien en soms lig je er wakker van.

Bij het bouwen van DZP zijn alle fasen en stadia de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Daarbij zijn mensen gekomen en mensen gegaan. Ik heb lastige tijden gekend , soms gehuild maar zeker ook heel veel gelachen. We hebben de mooiste opdrachten mogen uitvoeren en ik heb de beste mensen om me heen verzameld. Experts, loyaal en betrokken. DZP staat zijn mannetje en is gegroeid tot één van de belangrijkste partijen in Nederland als het gaat om het helpen en samenbrengen van het bedrijfsleven en de overheid.

De eerste jaren waren bikkelen, zeker als vrouw in een toen nog overwegende mannenwereld. Ik werkte altijd full-time en heb me nooit schuldig gevoeld naar mijn ‘andere’ kinderen. Dat was ook niet nodig bleek laatst, toen mijn twee kinderen zeiden: ”je was er weinig om drie uur met een kopje thee, maar je was er altijd als we je nodig hadden”.

Ondertussen zijn het oudste kind en DZP uitgegroeid tot robuuste, volwassen exemplaren van bijna 20 jaar. De feestjes volgen, net als de uitnodigingen.….20 jaar moet je vieren!