interview met Natascha Heuver

Over oude koeien, bijzondere eigenschappen en uiteraard lekker eten

door Marlies Mulder


Natascha, als je jezelf in vijf woorden moet omschrijven, welke zouden dat dan zijn?

Realist, concreet, scherp, doorzetter en empatisch (smile). Om eerlijk te zijn heb ik het aan een paar personen in mijn omgeving gevraagd. Ik vond dat leuker dan het van mezelf te moeten zeggen. Maar ik kan wel wat met deze vijf woorden. Opvallend vind ik in dit rijtje het woord empatisch. Ik vind zelf dat ik niet vooraan in de rij stond toen de eigenschap empathie uitgedeeld werd. Toen ik doorvroeg kreeg ik als antwoord: “In eerste instantie lijk je dat inderdaad helemaal niet, maar als het er echt toedoet dan ben je dit zeer zeker wel”. Dit vind ik eigenlijk wel een mooi compliment.


Je wordt wel eens een ‘ijskoningin’ genoemd. Vertel.

Ja, dat heb ik ook gehoord. Tjah, als er ‘stront aan de knikker’ is en alles en iedereen om mij heen in paniek raakt, dan voel ik juist een ijzige kalmte over mij heen vallen. Dat maakt mij scherp en zorgt ervoor dat ik goed kan crisismanagen. Ik ben gewoon niet zo snel onder de indruk. Dat kan best handig zijn in sommige situaties. Ik merk dat veel mensen dit wel een fijne eigenschap vinden aan mij omdat het ze helpt relativeren. Mijn moeder vindt het overigens helemaal geen fijne eigenschap van mij. Ze vindt mij te nuchter. Sorry, mam.


Wat is je leukste project binnen DZP dat je tot nu toe gedaan hebt?

ZakenFestvial Rotterdam samen met jou! Ik weet dat het memory lane is en we hebben heel veel mooie projecten de afgelopen 15 jaar gedaan, maar dat project staat met stip bovenaan. Twee jaar achter elkaar hebben wij dit drie-daagse netwerkevent samen georganiseerd; 5.000 bezoekers, 30 workshops, masterclasses en lezingen per dag. Met dit evenement hebben we gezorgd voor vele verbindingen en zijn er talloze mooie samenwerkingen ontstaan.  Als twee cowgirls banjerden we door dit enorme organisatieproject. Het was hard werken met, op het einde, hele lange dagen. Met zijn tweeën hebben we dit toch mooi voor elkaar gekregen. Ik ben daar nog steeds best wel trots op.


Jij bent de grondlegger van BIZ China Town Den Haag, spreek je inmiddels al Chinees?

Grondlegger klinkt wel heel zwaar, maar het klopt wel dat ik een bedrijfsinvesteringszone in China Town in Den Haag heb helpen realiseren. Mijn Chinees is under construction (lees de heipalen moeten nog geslagen worden) en ik denk dat ik dat zo wel laat. Kwestie van delegeren ;-). Collega Annekee met wie ik samen op het project zit spreekt namelijk  bijna vloeiend Chinees, heb ik van horen zeggen door de Chinese bestuursleden. En zo hebben we allemaal onze talenten 😉


Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Nou, ’s nachts moet je mij gewoon laten liggen. Dat is het beste voor alle partijen 😉 Maar ALS ik ’s nachts wakker gemaakt mag worden, dan is het om een vroege vlucht te halen naar een of een andere vakantiebestemming. Lekker midden in de nacht je bed uit met het idee dat je een aantal uur later ergens op een parelwitstrand of een gezellige stad zit! Lekker wakker worden zo, toch?


Wat is je favo gerecht/recept?

Ik ben een echte lekkerbek. Ik hou ontzettend veel van goed en lekker eten en mooie wijnen. En ik kook heel graag. Niks zo ontspannend dan na een drukke dag in de keuken te staan, werkt voor mij als therapie. Heerlijk!

Het is dus onmogelijk om één favoriet gerecht te noemen, maar wel twee favoriete keukens; Thais en Italiaans. Beide keukens hebben het met elkaar gemeen dat ze veel frisse kruiden gebruiken en meest simpele gerechten zijn dan vaak het lekkerst.


Meer informatie over Natascha