webinar ‘de BIZ als initiator voor duurzame bedrijventerreinen’


Bedrijventerreinen zijn en blijven volop in beweging en gemeenten staan voor een flinke uitdaging. Naast de uitdaging om binnen de beschikbare ruimte alle bedrijven ter huisvesten, is de organisatiegraad van veel bedrijventerreinen niet altijd even groot. Zeker op de oudere terreinen ligt hier een uitdaging. Een aantal koplopers zijn er meestal wel, maar hoe krijg je voldoende draagvlak om extra stappen te zetten en het niveau hoger te krijgen dan de standaard beveiliging? Hoe te komen tot het verduurzamen van een bedrijventerrein als iedereen iets ander wil? Of niets wil, maar er vanuit de overheid wel een ambitie ligt?


DZP is ontstaan vanuit de behoefte van ondernemers om tot een collectief te komen, waarbij ze gezamenlijk zaken konden oppakken die in ieders belang waren. Onze centrum- en parkmanagement activiteiten zijn hieruit voortgekomen. Daarnaast werken we veel met en voor gemeentelijke overheden, we weten hoe de hazen lopen en maken dagelijks de ‘vertaling’ tussen ondernemer en overheid.


Toen de Bedrijfs Investerings Zones (BIZ) ontstonden, was dit een logisch verlengstuk van onze activiteiten: ondernemers benaderen, zoeken naar de gezamenlijke dragers, het uitwerken van een meerjarenplan en het begeleiden van het totale proces van een eerste draagvlakmeting tot het daadwerkelijk oprichten van de BIZ, een situatie waar free-riders verleden tijd zijn. 


De ervaring die we dagelijks opdoen, willen we graag met jullie delen tijdens een Webinar ‘De BIZ als initiator voor duurzame bedrijventerreinen’. Dit doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden gedurende 1,5 tot maximaal 2 uur, zodat het gemakkelijk in de agenda in te passen is.


Wanneer

Op dinsdag 30 juni van 14.00 en 16.00 uur.  Aanmelden kan door je bevestiging te sturen naar d.bosselaar@dzp.nl vóór dinsdag 23 juni of vul onderstaande formulier in.


Input

Om zo goed mogelijk in te spelen op hetgeen er bij jouw gemeente leeft en speelt, ontvangen we graag je input.

– Waar loop je tegen aan als het gaat om de organisatiegraad van bedrijventerreinen?

– Spelen er issues rond duurzaamheid / energietransitie / collectiviteit, waar we aandacht aan zouden kunnen schenken?

We ontvangen graag je input bij je aanmeldingsmail.


Spelregels

Het Webinar is gericht op beleidsmedewerkers Economie / EZ of Duurzaamheid.

– We gaan uit van maximaal 2 personen per gemeente, mooi natuurlijk als jullie verschillende disciplines vertegenwoordigen.

– Deelname is gratis, maar heb je je opgegeven, dan gaan we er wel van uit dat je er bij bent!


Ik wil mij inschrijven voor de webinar op 30 juni 2020 van 14:00 – 16:00 uur.    U ontvangt automatische een bevestigingsmail