BIZ Warmoesstraat

BIZ Warmoesstraat: gentrificatie, vernieuwing en samenwerking.

De Warmoesstraat is een van de oudste (winkel)straten van Amsterdam met een rijke historie aan diverse functies. De straat heeft niet altijd een goed imago gehad, maar is altijd erg populair geweest, met name onder toeristen.

Steeds meer ondernemers hechten waarde aan kwaliteit en zien dat verbeterde resultaten haalbaar zijn wanneer zij samenwerken aan vernieuwing en gentrificatie. Zo werd DZP in 2016 door de ondernemersvereniging Warmoesstraat benaderd om de oprichting van een BIZ (Bedrijveninvesteringszone) te begeleiden. Dit leidde tot een positieve draagvlakmeting, waardoor BIZ Warmoesstraat met ingang van 2017 een feit werd.

BIZ Warmoesstraat heeft te maken met uiteenlopende uitdagingen op het vlak van toerisme, (geluids)overlast, criminaliteit, afval(logistiek) en verkeershinder. Om van de Warmoesstraat een veilig en leefbaar gebied voor alle bewoners, bezoekers en ondernemers te maken, staan de thema’s veiligheid en kwaliteit van de openbare ruimte binnen de BIZ bovenaan de prioriteitenlijst. Bovendien is imago een belangrijk thema. Momenteel staat het gebied vooral bekend als ‘red light district’; een gebied waar alles kan en mag. Maar de Warmoesstraat en omgeving hebben veel meer te bieden dan dat.

Na het vormen van de BIZ is DZP door de BIZ Warmoesstraat tevens gevraagd om het straatmanagement van de Warmoesstraat voor haar rekening te nemen. Hierbij gaan we verder dan ondersteuning op administratief gebied. DZP is sterk in het bouwen van bruggen en het creëren van draagvlak.

Zo adviseren en ondersteunen we het bestuur van de BIZ, behartigen we de belangen van de ondernemers en overleggen met politie, gemeente en andere stakeholders binnen het gebied. Daarnaast initiëren en ondersteunen we bij evenementen, promoties en acties die positief bijdragen aan de veiligheid, uitstraling en imago van het gebied.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

    • – Participatie in Red Light Jazz Festival om nieuwe doelgroepen aan te trekken;
    • – Projectmanagement herinrichting en vergroening van de straat ‘Lange Niezel’;
  • – Projectmanagement ‘Uithangborden’: project ten behoeve van de uitstraling van de straat.

voor meer info:

MEER DZP PROJECTEN

DZP PROJECT NIEUWS

WE WERKEN SAMEN MET