Coaching

Voor de ontwikkeling van ondernemers en ondernemerschap.

Elk jaar staan er weer honderden ondernemers te trappelen om met hun innovatieve businessplan, dienst of product de markt te gaan veroveren. Alleen afgelopen jaar al, werden 191.000 nieuwe bedrijven opgericht. De groei zit vooral in kleinschalige ondernemingen en de opkomst van de jonge ondernemer in de leeftijdscategorie van 13 tot 18 jaar, die maar liefst met 31% toenam.

Een fantastische groei die wij alleen maar kunnen aanmoedigen. Wij geloven dat jonge ondernemers de motor vormen voor een gezond, innovatief ondernemersklimaat en een waardevolle bijdrage leveren aan de transitieopgaven waar ons land momenteel middenin zit. 

De jonge topondernemers van dit jaar ondernemen in uiteenlopende branches, variërend van kleding tot apps, van hardware tot software. Zo kreeg de amper 19-jarige Max Holthausen wereldwijde aandacht door van een Tesla een waterstofauto te maken en claimden Christian Luiten en Curtis Penning, 1 miljoen volgers voor hun online kunstplatform Avant Arte (en een miljoenenomzet).  Daniëlle Cathari sloot een prachtdeal met Adidas en Anouk Visser zet als een van de drie oprichters van Birds.ai kunstmatige intelligentie in om windmolen- en zonneparken slimmer te maken (en wist daarmee in het tweede jaar al een omzet van enkele tonnen te genereren).

Naast de meer dan 191.000 nieuw opgerichte bedrijven, werden er echter bijna 107.000 opgeheven. 

Ondernemen is namelijk niet makkelijk. Feit is, dat de helft van alle starters de bedrijfsactiviteiten binnen vijf jaar weer staakt. De grootste hindernissen die door starters genoemd worden zijn het vinden van een geschikte bedrijfsruimte, geld, kennis en netwerk. 

Om jonge bedrijvigheid te stimuleren, werkgelegenheid te creëren en faillissementen te voorkomen is coaching van startende ondernemers daarom essentieel. Als ervaren ondernemer moet je daar als coach aan willen bijdragen. De toegevoegde waarde van een coach zit in de ervaring en het netwerk die je een jonge ondernemer kunt bieden. 

DZP heeft diverse coaching programma’s voor zowel startende als meer ervaren ondernemers ontwikkeld. Zo koppelen we ervaren ondernemers aan gedreven starters en helpen bij het aanboren van netwerk of financiële middelen om te kunnen groeien. We werken overigens niet alleen voor ondernemers, maar bieden tevens coaching programma’s die ondernemerschap bij werknemers en overheden stimuleren.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of boek een sparringsessie om uit te vinden hoe wij jou en jouw onderneming verder kunnen helpen.