High Impact Crimes

Team Nazorg als helpende hand voor slachtoffers van High Impact Crimes.

Onder ‘High Impact Crimes’ (HIC) worden woninginbraken, straatroven en overvallen verstaan die vaak gepaard gaan met geweld. High Impact Crimes hebben een grote impact op de slachtoffers en het veiligheidsgevoel in een buurt.

Om ervoor te zorgen dat slachtoffers zo snel mogelijk weer normaal kunnen functioneren, is Team Nazorg HIC opgericht. Team Nazorg is onderdeel van de Rotterdamse aanpak van HIC en actief in de regio Rotterdam-Rijnmond. Namens de burgemeester biedt het team slachtoffers hulp aan, geeft mentale steun, zorgt voor praktische zaken en staat het slachtoffer bovenal bij in de nasleep van het incident. Daarnaast worden preventieve maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Een sterk punt is dat Team Nazorg direct in actie komt. Nog dezelfde dag of eventueel de dag na de overval is er iemand ter plaatse. Doordat Team Nazorg HIC over een uitgebreid sociaal netwerk beschikt, is zij in staat snel te schakelen en tot innovatieve en concrete oplossingen te komen. Hierbij staat de aandacht voor de persoonlijke situatie van het slachtoffer centraal.

Een nazorgteam vraagt om gespecialiseerde medewerkers. Het team vormt voor het slachtoffer de directe lijn naar politie, gemeente, Openbaar Ministerie, verzekeringsmaatschappijen en Slachtofferhulp. DZP-er Elize Amons is sinds 2009 actief voor Team Nazorg HIC. En daar zijn we ontzettend trots op, want de Rotterdamse aanpak blijkt succesvol. Sinds de start in 2012 laten de overvallen, woninginbraken en straatroven een dalende trend zien.

voor meer info:

MEER DZP PROJECTEN

DZP PROJECT NIEUWS

WE WERKEN SAMEN MET