Marie Heinekenplein

Vernieuwing van een stadsplein, mede mogelijk gemaakt door samenwerking.

De vernieuwing van een plein is altijd een uitdagend vraagstuk, bij het Marie Heinekenplein in Amsterdam was het dat zeker! Het plein, gelegen achter de eerste brouwerij van Heineken en inmiddels verworden tot de toeristische trekpleister The Heineken Experience, trekt dagelijks vele bezoekers. Voor een borrel op het terras bij de vele horecagelegenheden, voor de omliggende winkels en supermarkten of gewoon als overstappunt. Vernieuwen van een dagelijks zo intensief gebruikt plein, ga er maar aan staan.

DZP is als projectleider vanaf participatie en ontwerp tot en met uitvoering nauw betrokken geweest. We hebben de vele stakeholders op het plein samengebracht in een aanpak waarbij bewoners, ondernemers, stadsdeel Zuid en private partijen vertegenwoordigd waren en zich actief hebben ingezet. Samen met hen is een ontwerp gemaakt met meer groen, betere verlichting, diverse zitelementen, goede zichtbaarheid en bereikbaarheid van de bedrijven, met gelijkblijvende terrassencapaciteit en meer fietsparkeerplekken.

Het vernieuwde plein mag er zeker zijn! Extra trots zijn we op het feit dat we de hele buurt bijeen hebben gebracht. Daarnaast hebben we het voor elkaar gekregen om de samenwerking met Heineken op te zoeken, met als resultaat een waterelement op het plein met het o zo bekende logo, maar ook met een financiële bijdrage van deze multinational.

voor meer info:

Debby Leenen

Mijn ouders noemden mij vroeger al een ‘bezige bij’, ik was namelijk toen altijd al met 10 verschillende dingen tegelijk bezig en dat doe ik

MEER DZP PROJECTEN

DZP PROJECT NIEUWS

WE WERKEN SAMEN MET