Loyaal lokaal

Collectieve lokaliteit aanbieden als toegevoegde waarde binnen de online dienstverlening.

De huidige markt veranderd, de verschuiving van aankopen in de fysieke winkel richting online nemen toe. In veel dorps- en stadscentra hebben winkeliers het moeilijk en realiseren zich dat het in de huidige markt belangrijk is niet alleen te focussen op de fysieke winkels, maar op omnichannel. Voor een kleine winkelier is dit echter niet eenvoudig. Kennis, financiering, automatisering en logistieke mogelijkheden ontbreken.  

Door een online platform van lokale helden (ondernemers) te creëren, kunnen we toegevoegde waarde bieden aan de bezoekers van een centrum. Voordelen die internationale corporaties ook bieden, maar dan op lokaal niveau. Onder de noemer Loyaal Lokaal hebben we een online platform ontwikkeld dat beschikbaar is via internet of smartphone. Zo kunnen we inwoners en ondernemers op een leuke manier bij elkaar te brengen en winkelen in je eigen stad stimuleren. Winkeliers kunnen de krachten bundelen en het kanaal zowel off- als online invullen om het centrum samen toekomstbestendig te maken. 

Het unieke van Loyaal Lokaal is dat de lokale ondernemers gebruik kunnen maken van het bestaande online distributiesysteem van de PLUS supermarkt van lokale ondernemer Sabine Zondag. Hiermee hebben we een belangrijke voorsprong op soortgelijke initiatieven in het land. 

Wanneer je als consument ‘lid’ wordt van dit platform, draag je niet alleen bij aan het behoud van de kleine ondernemer in het straatbeeld, je kiest voor de kwaliteit, het vakmanschap, de persoonlijke service en de expertise die daarmee gepaard gaan. Daarnaast biedt het lidmaatschap een tal van mogelijkheden. De consument kan voor korting sparen en lokale verenigingen en goede doelen kunnen hier tevens op aanhaken. Kortom genoeg commerciële mogelijkheden betreft omnichannel, distributie, betrokkenheid en loyaliteit.  

Een offline versie van Loyaal Lokaal biedt een schap met producten van lokale helden in de verschillende winkels aanDenk hierbij aan een leegstaand pandwaarbij de producten periodiek verwisseld worden en waar men eventueel online bestellingen zelf kan ophalen of retourneren.