RESolution

Innovatie om het regionale concurrentievermogen te versterken.

RESolution is een methodiek voor het ontwikkelen van een economische regionale strategie en een onmisbare aanpak voor regio’s die door innovatie hun welvaart willen vergroten en hun concurrentievermogen willen versterken.

RESolution helpt bij het maken van gefundeerde keuzes in sterke economische sectoren en clusters. Op basis van de gemaakte keuzes kunnen hoogwaardige banen worden gecreëerd en zal het regionaal bruto product stijgen. Bedrijven en werknemers die zich willen specialiseren, zullen zich moeten vestigen in regio’s waar die betreffende sectoren of clusters floreren. De betrokkenheid en lokale trots van eigen inwoners zal verbeteren. De regio zal bovendien verzekerd zijn van een duurzame welvaartsontwikkeling voor de komende generaties.

RESolution heeft een belangrijke communicatieve functie; beleidsmakers begrijpen de prioriteiten op het vlak van regionale ontwikkeling en bewoners vertellen trots het verhaal voort.

De (lokale) overheid, ondernemers en (hogere) onderwijsinstellingen zijn belangrijke stakeholders in het realiseren van RESolution. Niet alleen zijn de drie O’s van belang, ook het maatschappelijk middenveld, zorginstellingen, bewoners en natuurorganisaties zijn stakeholders die een belangrijk rol kunnen vervullen in RESolution.

Ben je benieuwd wat de RESolution methodiek voor jouw regio kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken en ontwikkelen graag met je mee over een strategie en bijpassend innovatieprogramma wat jouw regio (opnieuw) op de kaart zet.